tisdag 20 maj 2008

En dag på stranden.

Föreställ dig en varm dag på stranden. Alla dina vänner är där. Drickat ligger på kylning. Volleybollen ligger snyggt bredvid handdukarna. Så, min fråga till dig är: hur är du klädd? Hur ser du ut? Är du killen alla tittar på och beundrar, eller skrattar de och pekar lite elakt på dig?

Vi på Falun de Luxe har förhoppningsvis en lösning så att du inte ska se ut som årets Borat-wannabe då du springer omkring med uppkavlade jeans och truckerkeps, utan vi har några förslag på hur du ska göra för att bli lite snyggare och strandens medelpunkt.

Kläder:
Som vanligt börjar vi med kläder. Det finns många olika stilar du kan ha på stranden, oavsett var du än är. Dock så kanske du ska ha klart för dig att se ut som en surfare kanske inte är lika coolt om du inte surfar eller kan surfa. Vissa stilar ska bäras med attityd, och sitter mer i blodet än i utseendet, men du kan fortfarande se bra ut utan att kopiera Laird Hamilton rakt av.

Surf

Så, för att ha lite mer av den traditionella surfstilen så föreslår vi att du har långa shorts, som antagligen slutar ovanför, eller strax under knäna. Självklart är mönstrade i camo eller med blommor, löv, palmer och med blandade färger ett måste. Pastellblått, vitt, svart och gult är färger som håller sig starka i sommar. Som accessoarer kan vi föreslå ett enkelt armband med snäckor eller i läder. Sen ett par riktigt stora glasögon till det, då du inte solar. Googlebränna mitt i sommaren är inte så roligt som man kan tro. Vi lärde oss det den hårda vägen.
Håret ska gärna vara långt och oklippt om du vill ha det så mycket surf så möjligt, och självklart, är det ett plus om du surfar. Som sagt: mönster i många färger! Våga sticka ut.
)och att fixa håret är slöseri med tid. Det blir sådär snyggt surfaktigt om du badar med det)

Klassiskt
Det sista av våra två tips. Här är det inte mönster och varierande färger som gäller, utan här kommer vi mer in på enfärgade plagg, som ett par helsvarta badbyxor, eller helvita. Dessa slutar i regel ovanför knäna. Till detta rekommenderar vi en vit uppknäppt linneskjorta. Annars är safarilooken helt okey om du inte vill gå runt i bar överkropp eller bada. Här så är det välklippt frisyr som gäller, helst lite kortare typ, max ner till öronen. Accessoarer är inget måste, utan du ser bättre ut utan.
Så låt oss repetera: korta shorts, safarilook, ljusa färger, skjorta. Det är allt du behöver.
Har du ett par Ray-ban Wayfarers så är det klara pluspoäng.

Sen så har vi några självklara saker också, som uppförande, etikett och några saker att tänka på.

• Att dricka alkohol, folköl som sprit, på en strand en tisdagsförmiddag oavsett var du är ganska töntigt, och oavsett hur bra du än ser ut, så kommer folk ta dig för ett äckel.
• Om du ska spela volleyboll eller fotboll, se till att du kan slå kontrollerade passningar och inte döda någon med din serve eller ditt Roberto Carlos-liknande skott. Om du skulle träffa någons prylar/filt/huvud, be om ursäkt. Det är alltid uppskattat.
• Spela gärna musik, gitarr, men tänk på att det finns en omgivning. Bete dig inte som en 14 åring som tror att världen kretsar runt dig – det är bättre att veta att den gör det, och att du kan ge andra något av värde istället för att bli ett irritationsmoment.
• Vi kan rekommendera att du har ett par kalsonger under dina badbyxor. Kommentarer överflödiga. Skryt bara inte.
• Att spänna sig och se ut som en marinkårssoldat med ett spett där solen aldrig går ner är bara pinsamt. Ser du någon, så är det tillåtet att skratta.
• Hälsa alltid på bekanta.
• Ha koll på söta saker, och då menar vi bortsett ifrån alla tjejer söta juicer och dricker, då det kan finnas Kamphumlor (även kallat getingar) som också vill ha en del av kakan, och som blir ganska upprörda då de inte får som de vill. Getingstick gör ont, och ser inte bra ut.
• Solbränna kommer. Du vill inte se ut som en sönderstekt zombie på stranden efter månader av solarium-kur. Sen så rekommenderar vi dock att om du ser ut som Edward Scissorhands i hyn, at du tar en omgång på ditt lokala solarium.
• Om du vill imponera på dina vänner och tjejer, visa att du har tagit hand om din kropp. Gör hundra armhävningar, tvåhundra situps och stick ut och spring några gånger i veckan, så ska du se att du det ger resultat, inte imorgon, men om några månader. Vältränat är snyggt.
• Sola inte med solglasögon.
• Softball kan tyckas vara en bra idé på stranden. Tro mig. Det är det inte.
• Det finns inga hajar eller farliga maneter i Faluns närhet, men det utesluter inte andra obehagliga saker i vattnet som trasiga glasflaskor och småbarn. Akta var du kliver någonstans.



Vi hoppas att ni alla får en skön sommar då det väl kommer, och att våra tips kan hjälpa er.
Sola på, och en lista på butiker som säljer olika saker kommer nedan.

H&M – har alltid kläder i båda kategorierna. Leta på.
Stadium – har surfshorts och mer sportiga shorts för bad.
J&Bs – säljer snygga skjortor i linne.
Byxshopen – säljer både surfshorts och shortor
Synsam – för snygga glasögon
Kicks – för snygga glasögon
Skorette – för skor som passar stranden.
MQ – för kläder för stranden.

Mycket nöje!
”Det är inte dyrt att se bra ut, men ansträngande”

1 kommentar:

Anonym sa...

bra stavning på "skorette" haha. Hur går det för den här coola bloggen egentligen? åt helvete verkar de som