måndag 19 maj 2008

Saker att göra på våren

Äntligen kan vi med säkerhet säga att saker och ting blivit lite bättre, med tanke på att lördagen tillbringades med skotta snö och gömma undan skor och kavajer ifrån den otippade snöstormen som blåste in över Falun.

Men om det blir soligt och varmt, utan artisk kyla och snöstormar så har vi några tips på vad du och dina vänner kan göra för att ha roligt en varm kväll.

La Copa de Vida:
Just det, i år är det fotbolls-EM, och våra pojkar ska se till att det blir en fest utan dess like. Det hoppas vi, i alla fall här på Falun DeLuxe.
Men vill man ha något gjort så får man göra det själv: ta på dig shortsen, ta på dig
skorna och spring ut på planen med bästa vännerna. Det är dags att skapa det EM man alltid velat se, om man bortser ifrån att Eric Cantona inte är med. Vinnarlaget slipper betala inträde på baren. Tänk ”The Cage”, fast med mindre Elvis. Passa även på att döpa era lag, till exempel efter skolan, jobbet eller bara hitta på något.
Dock är Manchester United och AIK upptagna namn, som ändå ingen vid sina fulla sinnens bruk skulle vilja heta ändå.

BBQ
Då det är varmt ute, så är det obligatoriskt att grilla. Allt annat borde vara belagt med fängelse eller åtminstone en tillsägelse och diverse glåpord. Ring kompisarna, förbered grillen, marinera köttet och sätt vinet på kylning: det är dags att slå på stort.
Vi rekommenderar entrecote eller ryggbiff gällande nötkött, och fläskfilé om vi pratar om gris. Till detta är Corona eller ett gott rött vin givet. Prova gärna en sallad till, istället för potatis. Bon appetit.

Golf:
Inte mycket slår en golfrunda en vårkväll. Ut och slå på ranchen, och dra med en kompis ut, snacka skit och bara njut – Dalarna har ett fint utbud av golfbanor. Dalsjö och Aspeboda är de bästa runtomkring Falun, Samuelsdal duger om man vill ha något som ligger nära.

Åka bil:
Ta pappas Merca, mammas Volvo eller vad fan som helst: nu ska vi ut och åka bil. Släng i en skiva, ring polarna och åk runt och glid. Hälsa på gamla vänner, sätt nytt hastighetsrekord på riksväg 50 eller bara använd det som en mötesplats. Har någon en Cab, så är det nästan för bra för att vara sant en solig kväll. Växthuseffekten är något positivt! Mindre snö – åk mer bil.

Festa:

Starta en fest. Ring kompisarna, be de ta med några vänner, lite alkohol och ett bra humör. Fixa lite bra musik och bara ha en toppenkväll. Stick ut på krogen efteråt eller något sånt. Och glöm inte att låsa dörren!

Softa:
Sätt er på en uteplats, drick något (spelar ingen roll vad, bara det finns något att dricka) och sen snacka minnen och framtidsdrömmar, berätta personliga historier eller andra pinsamheter. En bra kväll avslutas alltid med ett gott skratt, så detta är perfekt för att avrunda krogkvällen. Hitta en bra plats, ställ fram lite Tonic och sen bara njut av världen.


Några tips, och som vanligt: låt fantasin flöda.

1 kommentar:

Anonym sa...

Fan va duktiga ni är killar ;D