söndag 23 mars 2008

Falun by night

Det är helg och du ser en god möjlighet för dig och vännerna att ge er ut på stan för att uppleva lite nattliv. Falun som ni vet är en väldigt liten stad och utbytet av nattliga aktiviteter är detsamma. Men för att du ska slippa göra bort dig så har vi guiden för dig till nästa helgs strapatser.





O'Learys:
Det perfekta stället för en fördrink eller bara för att äta en god middag med vännerna. Utsökt mat och alltid lika trevlig service. I en lokal som försöker (och lyckas) se ut som en amerikansk sportbar har du möjligheten att avnjuta lite äkta "American cuisine" då grillat och friterat står högt upp på listan. Priserna är helt okej och stället är alltid öppet. Se bara till att boka bord om du vill se en specifik match.
Plus: Bra mat och trevlig miljö. Ett bra ställe för vännerna.
Minus: Inget ställe där du kommer träffa nytt folk på.
Passande klädsel: Skjorta och jeans fungerar lysande, matchtröja är okej om det är favoritlaget som spelar.


Rådhuskällaren:
I katakomberna under rådhuset finns Faluns enda riktiga klubb. Med en fin bar och flera bra soffor är rådhuskällaren ett bra ställe att slå ihjäl några timmar på en fredagskväll. Akta dig för att gå dit när DJ-Mongot spinner skivor för då luktar stället tysk-technoporr lång väg.
Plus: Mysig lokal och en mer mogen känsla.
Minus: Ibland för högt ljud för att kunna vara social. Går du inte på högskolan är du för ung.
Passande klädsel: Skjorta och/eller sportig kavaj. Inte för propert men snyggt och ungdomligt.


Harrys:
Harrys är stället för de som är mogna nog för att prata pension eller bär klackring. Det vill säga att är du inte över 25 så kommer du inte innanför dörrarna en lördagskväll. Undantagen är dock om det är någon som uppträder eller något annat event. Norrare som är Faluns stand-up klubb är en av månadens högtider då den första torsdagen varje månad så bjuder Harrys på kända komiker. Det är alltid snyggt att skratta.
Plus: God mat om du vill äta middag. Ofta trevliga evenemang
Minus: Åldersgränsen, din mamma går på Harrys
Passande klädsel: Vit skjorta och mörka byxor är basic. Klackring, lackskor och annat gubbit om du inte vill sticka ut


Kopparhatten:
Kulturkoftornas högborg. På Kopparhatten går fröken estet som har tagit på sig de finaste kläder hon hittade i mormors garderob för att dricka varm choklad och prata om regnskogen och varför Dramaten behöver mer publicitet. Undantaget är dock att även Kopparhatten kan ha sina evenemang. De har dock blivit färre och färre. Har du kavaj på Kopparhatten är du alternativ, höghatt och torgvantar är dock coolt. Lika coolt som död fisk i ditt vinglas.
Plus: Evenemangen och två våningar
Minus: Typen av människor som går där, inget man drömmer om
Passande klädsel: Myrorna och UFF verkar gå hem här. Lager på lager som om du vore ett fattigt gatubarn från Polen och varför inte så skrikande pastellfärger så du slipper reflexerna på vägen hem?


Club Etage:
Faluns helt egen köttmarknad. Till Etage går man för att ragga och bränna pengar på Smirnoff Ice. Det stora dansgolvet dunkar hela kvällen remixade hitlåtar och det lilla kör schlager. Dock är det här allt folk finns så det är hit du ska gå om du vill träffa nytt folk. Sorgligt är det dock att allting säljs till grovt överpris och att några i personalen är lika trevliga som en influensa. 
Plus: Mycket folk och alltid någon man känner.
Minus: En köttmarknad, folket går dit för att ragga och går inte det så är det att slåss som gäller.
Passande klädsel: Skjortor, kavajer, västar, det mesta går hem. Det är mörkt och massor med UV ljus så vita kläder får dig att se lila ut. Snälla tjejer! Skippa gravidklänningarna, ni ser bara tjocka ut!







Fotnot:
Vart du än går så se till att sköta dig även efter krogen. Vattenhålet McDonalds är inget ställe för dig som vill glänsa. Det är inte snyggt att stå i kö. 
Ta en Taxi hem eller en promenad och avsluta kvällen med kaffe eller te. Inte genom att kräkas på dörrmattan och tappa nycklarna i toaletten för att sedan däcka i badkaret och kräkas ner din kritstrecksrandiga kavaj.
Det är snyggt att dricka, det är inte snyggt att vara full.

1 kommentar:

Anonym sa...

HAHAHAHAHAHAHAAHAHAHAAHAHAHAHAHAAAAAAAAAAAAAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA DÖ