fredag 28 mars 2008

Prylar är roligt!

Vill du göra din tillvaro lite enklare för dig? Då föreslår vi att du har dessa saker nära till hands då du utför allt vad du nu gör i världen. Det är inga ”måste ha” saker, men det gör din vardag lite roligare, bekvämare, och lite snyggare. Det är inte någon särskild ordning på saker och ting, utan bra skrivet i listform. Inget är bättre än det andra, med undantaget körkort. Prylar är inte lycka, men det är otroligt roligt i alla fall.

1. MP3-spelare. Behöver vi säga mer? Alla ungdomar har en, och förmodligen så har även dina föräldrar en. Det finns inget som gör en resa mer uthärdlig än att sitta och lyssna på sin favoritmusik på vägen. Kom ihåg att köpa en snygg, om du inte vill se ut som något biståndsbarn ifrån Östeuropa. Designergjorda MP3spelare med alla moderna funktioner finns att köpa för under tusenlappen. Kom även ihåg att köpa till hörlurar, då det inte är vidare trevligt som andra person att ofrivilligt höra din musik, även hur mycket du gillar den.
2. Flatscreen TV. Dyrt, javisst. Bra bild, javisst. Nya generationens tv-apparater kan få vilken dag då du ligger hemma sjuk eller regnig kväll att verka underbar med rätt film och rätt sällskap. Går att hänga på väggen och kan även användas som möbel. Men smakar det, så kostar det. Glöm inte surroundsystemet.
3. Busskort. Visst är det sunkigt att åka buss, men om du ska ta dig fram i stan på vintrarna och på hösten, så är det skönt att slippa ta bilen fram och tillbaka, då bensinpriserna är uppe i på tok för höga nivåer (Tacka de miljömedvetna esteterna för det). För runt 300 kr kan du åka var du vill i dalarna, utan att behöva bry dig om poliskontroller och alkomätare. Men ska du hem ifrån krogen, så föreslår vi att du går eller tar en taxi. Falun är trots allt en håla där det finns en del inavlade bönder.
4. Plattång. Kan tyckas vara för homosexuella, men att ha plattat hår och kunna fixa snygga frisyrer är underskattat. Sikta på en i sjuhundrakronorsklassen om du ska bra grejer. De andra kan faktiskt explodera eller antända ditt hår istället för att hjälpa det.
5. Körkort. Bättre än busskort, och du får en helt ny frihet. Snygg bil är ett plus, men kan du ta pappas Toyota så är det dugligt. Kom ihåg att dricka alkohol och köra bil är ungefär lika attraktivt som kackerlackor, och de människor som gör det är inte mycket bättre heller. Om du inte har körkort, så hoppas vi att du har en kompis som har det. Köra bil är kul. Oavsett vad Kopparhattenmänniskorna säger.
6. Laptop. En bärbar dator är underbart. Sitt på gräsmattan, på taket, i bilen, under bilen, i din säng, i någon annans säng eller var du vill. I dagsläget ligger prestandan på datorerna i samma klass som en stationär dator, vilket gör att oavsett vad du gillar att göra, kan du göra det. Vill du ha snygga datorer föreslår vi Macbook. Glöm inte det trådlösa nätverket, så du kan läsa den här bloggen när som helst, varsomhelst.
7. Kameratelefon. Skönt att ha allt i ett. Allting som har en bra kamera är ett plus, men att båda ha mobiltelefon och kamera i ett underlättar dina logistiska bekymmer ganska rejält. Gillar du att ta kort föreslår vi telefonerna K850i ifrån Sony Ericsson eller Samsung SGH-G800. Vill du ha en snygg telefon med bra kamera med mer fokus på utseende, så prova Samsung SGH-PH520-Armani (deras samarbete med Giorgio himself) eller LG Viewty. Alla dessa telefoner ligger runt 5000 kr/st.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Bra lista! Men ni glömde Nokia N95 och Iphone! ;)

Falun de Luxe sa...

Nokia N95 är som en BMW X5: den har allt och lite till, men den är stor och kostar på tok för mycket för att det ska vara hälsosamt. Dock är det den bästa telefon som designats. Men den kan inte mäta sig i snygghet med Samsung Armani. ;)

Iphone finns bara importerad hittils, och vi väntar spänt på att den europeiska versionen dyker upp.

Anonym sa...

två i min klass har Iphone så den är inte så ovanlig. vill man ligga på topp så kostar det.

Anonym sa...

ja, konsumtionkonsumtion! hurra!

eller hur det nu va..

/fjällräven & kopparhatten

Anonym sa...

Om du vill göra uppror mot dagens samhälle för att du måste spara i tre år för att ha råd med en middag på Ghandis är inte det vårt problem. Engagera dig i Ung Vänster eller nått istället för att sitta här och klaga. Pyff.

Anonym sa...

hur kommer man in på falulicious? :(

Anonym sa...

Vems fel var det stigande bensinpriset sa du?

Anonym sa...

Dax för ett nytt inlägg snart eller?

Good Morning Ape sa...

Hahaha. Vad fan är det här? Ifall den här bloggen är ett skämt, så är det iallafall sjukt roligt! För det är det väl? Det kan väl inte vara på allvar?