söndag 23 mars 2008

Modern vett och etikett

Med ett samhälle som utvecklas för varje dag krävs det för allas trevnad att man sköter sig. Idag krävs inte bara en viss etikett för att sktöa sig vid en middag eller liknande tillställning. Med moderna prylar och levnadssätt krävs en förnyad ettiket. Här följer några av grundreglerna i dagens vardag för att kunna sköta tekniken med stil:

MP3 och Mobil:

* Om någon kommer fram och pratar med dig när du lyssnar på musik i hörlurar, ta genast ut dem. Stäng INTE bara av ljudet.

* Var noga med att dina hörlurar inte läcker, din omgivning kanske inte uppskattar dina schlagerdängor lika mycket som du gör!

* Flasha inte dina prylar för andra, att trycka upp din mobil i ansiktet på någon är lika smart som att preja någon med din Porsche för att få uppmärksamhet (gäller inte om du har en iPhone, då är du kung). Din omgivning ser din mobil direkt och stämplar dig därefter så försök att hålla dig uppdaterad.

* Fatta dig kort i telefonsvaren, eller ännu bättre. Skicka ett sms! Går det inte att säga med 160 tecken så är det även för långt för telefonsvararen.

* Svara alltid på mail eller sms om du märker att personen förväntar sig ett svar. Vill du inte fortsätta med sms dialogen så säg det, motparten kommer förstå.

* Ha en normal ringsignal, kanske favoritlåten eller någon inbygd slinga. Crazy Frog och din lille bror som skriker visar bara att man inte är mogen nog att ha mobil.

* Trådlösa bluetooth-headsets passar bara gubbar som jobbar med transport på ABB eller telemarketing anställda. Du vill inte vara någon av dem.


Internet:

* Håll dig uppdaterad och ha en användare på någon form av community, förslagsvis bilddagboken eller Facebook så folk kan få tag på dig. INGEN använder telefonkatalogen.

* Svara på mail så fort som möjligt.

* Var noga med vad du skriver på msn, känner inte den du pratar med dig så väl så håll dig ifrån ironi och dåliga skämt.

* Lägg inte ut bilder på andra på internet om du inte vet att du har deras samtycke.

Skärmar:

* Kolla aldrig på någon annans skärm! Varken mobil eller dator. Om du till exempel på en biograf vill se vilken plats du ska ha så fråga först om du får kolla. Häng dig inte över disken.

* Peta ALDRIG med dina fingrar på någon annans skärm! Använd en penna men håll spetsen på säkert avstånd!

4 kommentarer:

Anonym sa...

jag gillar bloggen starkt! keep up the good work! men varför får jag känslan av att detta enbart är en blogg för killar?

Anonym sa...

Det Har vart mycket för killar just nu men det kommer nog att bli mer om tjejer!

Kul att du kommenterade

Anonym sa...

det stavas modernare och inte modärnare...

Anonym sa...

Riktigt bra blogg! Den behövs verkligen i våran lilla stad nu med alla konstiga stilar som folk kallar för "mode". GJ!